Kifle sa cimetom by 24Kitchen

by | januar 22, 2013

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 150 g margarina
  • 12 g suvog kvasca
  • 120 g šećera
  • kašičica soli
  • kašičica kardamona u prahu
  • 850 g brašna
  • 1 jaje

Za nadev:

  • 150 g oljuštenih badema
  • 150 g šećera
  • 100 g margarina
  • 8 kašičica cimeta
  • 4 kašike vode
  • šećer za posipanje

Način pripreme:

1. Zagrejte mleko sa margarinom, šećerom, kvascem, solju i kardamonom. Dobro izmešajte.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Napravite šupljinu u brašnu i sipajte zagrejanu smesu. Umesite meko testo. Ostavite ga da naraste pola sata.

3. U blenderu sameljite sve sastojke za nadev.

4. Oklagijom razvucite testo u obliku pravougaonika. Polovinu pravougaonika namažite nadevom od cimeta. Preklopite i pritisnite testo. lsecite ga na trake. Svaku traku obmotajte oko ruke i vežite je u čvor. Kifle ostavite jos 20 minuta da narastu.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Kifle premažite jajetom i poprskajte šećrom. Pecite ih 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni.

6. Kifle servirajte tople uz kafu.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: