Kinder kocke da zaslade svaki letnji dan
Kinder kocke savršena su poslastica za tople letnje dane. Sada kada napolju rominja kiša, imate jedinstvenu priliku da usavršite svoju poslastičarsku veštinu, pa zato sada trk u kuhinju i nabacite kecelju!
Sastojci:
za kore
– 9 jaja
– 9 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 3 kašike kakaoa
– 1 prašak za pecivo
za fil
– 1 l mleka
– 200 g šećera
– 3 pudinga od čokolade
– 250 g margarina
– 4 dl slatke pavlake
– 100 g čokolade za kuvanje
Priprema
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Zatim umutiti žumanca i šećer, te dodati sneg od belanaca, brašno, kakao i prašak za pecivo, i polako promešati.
3. Ve?i pravougaoni pleh obložiti papirom za pe?enje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa je vertikalno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od čokolade i sipati u klju?alo mleko. Uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati polovinom fila, te preko njega naneti polovinu šlaga od slatke pavlake. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko kolača. Staviti u frižider da se stegne, a zatim kolač iseći na kocke.
Savet plus: Kore možete poprskati sa malo ruma.