Kinder kocke da zaslade svaki letnji dan

by | jun 28, 2015

Kinder kocke savršena su poslastica za tople letnje dane. Sada kada napolju rominja kiša, imate jedinstvenu priliku da usavršite svoju poslastičarsku veštinu, pa zato sada trk u kuhinju i nabacite kecelju!

kinder-kocke

Sastojci:
za kore
– 9 jaja
– 9 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 3 kašike kakaoa
– 1 prašak za pecivo
za fil
– 1 l mleka
– 200 g šećera
– 3 pudinga od čokolade
– 250 g margarina
– 4 dl slatke pavlake
– 100 g čokolade za kuvanje

Priprema
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Zatim umutiti žumanca i šećer, te dodati sneg od belanaca, brašno, kakao i prašak za pecivo, i polako promešati.
3. Ve?i pravougaoni pleh obložiti papirom za pe?enje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa je vertikalno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od čokolade i sipati u klju?alo mleko. Uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati polovinom fila, te preko njega naneti polovinu šlaga od slatke pavlake. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko kolača. Staviti u frižider da se stegne, a zatim kolač iseći na kocke.

Savet plus: Kore možete poprskati sa malo ruma.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: