Kinder milk šnite
Napravite divan kolač i uživajte u zavodljivom ukusu kinder čokoladne poslastice!
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
3 kašike kakaoa
malo praška za pecivo (na vrh noža)
1 kesica vanil-šećera
Za krem:
250ml slatke pavlake
1 kesica šlag fiksa
1 kesica želatina
1 vanil šećer
ekstrakt vanile
2 kašike meda
125ml mleka
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg
2. Žumanca ulupati sa šećerom, dodati brašno, kakao, prašak za pecivo, vanil šećer, i mutiti do se ne dobije glatka masa.
3. U smesu od žumanaca dodati 3 kašike snega od belanaca i mešati dok se masa ne sjedini, zatim izliti ostatak belanaca i lagano mešati.
4. Smesu za koru uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 180 stepeni petnaestak minuta. Kada se ohladi, preseći je napola da bi se dobile dve kore.
Fil:
1. Slatku pavlaku dobro umutiti, dodati med i vanil šećer.
2. Želatin potopiti u 5 kašika vode, ostaviti ga desetak minuta, a zatim ga malo ugrejati (ne sme da vri). Šlag fiks umutiti sa 125ml hladnog mleka i pomešati sa želatinom.
3. U želatin i šlag fiks dodati 2 kašike umućene slatke pavlake i dobro izmešati da se sjedini. Dodati ostatak slatke pavlake i dobro umutiti. Ostaviti fil u frižideru oko 5 minuta.
4. Fil ponovo promešati, te ga premazati preko jedne kore, poklopiti ga drugom korom i ostaviti u frižider da se stegne.
5. Kolač seći na pravougaonike i dekorisati ga po želji.
Prijatno!
Recept Milane Kovačev iz Zrenjanina
Izvor: Pošalji recept