Kineski rezanci sa tahini sosom i prženim jajima by 24Kitcen

by | februar 1, 2013

Sastojci:

  • 250 g kineskih rezanaca
  • 1 struk praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 2 crvene paprike
  • 1 žuta paprika
  • 1 šargarepa
  • 2 supene kašike ulja
  • 100 g sojinih klica
  • 4 jajeta

Za sos:

  • 3 supene kašike tahini susama
  • 150 ml kokosovog mleka
  • soja sos

Način pripreme:

1.Pripremite rezance prema uputstvu s kesice.
2. uklonite zeleni deo praziluka i isecite ga na pola po dužini. Operite i isecite na dijagonalne polumesece. Beli luk sitno iseckajte. Šargarepu i paprike iseckajte na tanke trake.
3. Potopite posudu sa kokosovim maslacem u drugu posudu s vrućom vodom, kako bi se rastopio. Zagrejte kokosov maslac u voku i propržite beli luk i praziluk. Čim stavite šargarepe i paprike, dodajte i malo vode. Pržite tri minuta. Posolite i pobiberite.
4. Lepo isecite oceđene rezance i dodajte ih u vok. Promešajte. Na kraju dodajte sojine klice. Sklonite vok sa vatre i poklopite ga.
5. Za sos u šerpi zagrejte tahini i kokosovo mleko. Dodajte malo soja sosa. mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
6. Ispržite jaja u zagrejanom tiganju, posolite i pobiberite.
7. Servirajte rezance sa povrćem, prelivenim sa malo toplog sosa. Odozgo stavite prženo jaje. Pospite sitno iseckanim peršunom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: