Kiš od pečuraka

by | jul 18, 2013

kis od pecuraka

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 180 g margarina
  • 2 žumanceta
  • 3 kašike vode, so

Za fil:

  • 30 g margarina
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 400 g pečuraka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2 jajeta
  • 3 dl neutralne pavlake
  • mešavina začina

Priprema:

Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti polovinu brašna, na kockice iseckani margarin, žumanca, peršun, vodu i malo soli po ukusu. Dobro izmešati, a zatim postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.
2. Umešeno testo upakovati u najlon kesu i ostaviti da miruje u frižideru 30 min.

Članak se nastavlja posle reklama

Fil:
1. Ljubičasti luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. U teflonskom tiganju otopiti margarin pa na njemu propržiti luk da omekša. Potom dodati šampinjone i dinstati ih u sopstvenom soku. Kada suvišna tečnost uvri i šampinjoni omekšaju, dodati peršun i začine po ukusu.

Finalni postupak:

1. Odstojalo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
2. Odgovarajuće kalupe nauljiti te ih obložiti istanjenim testom. Preko testa naneti fil od pečuraka.
3. Posebno umutiti jaja i neutralnu pavlaku pa preliti preko fila.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: