Kobasice u slanini
Sastojci:
- 600 g roštilj kobasice
- 200 g listova slanine
- 2 veće crvene paprike
- 2 plava patlidžana
- 0,5 dl balzamiko sirćeta
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- so, ulje
Način pripreme:
1. Roštilj kobasice iseći na manje komade dužine 4 cm.
2. Potom svaki komad kobasice uviti u slaninu.
3. Paprike očistiti od peteljki i semena pa iseći na krupnije kocke.
4. Na štapiće za ražnjiće ređati naizmenično kobasice u slanini i kocke paprike dok se ne utroši pripremljeni materijal.
5. Plavi patlidžan zajedno sa korom iseći na kolutove i posoliti da pusti gorčinu. Potom kolutove ocediti i premazati uljem.
6. Roštilj prethodno pripremiti i sačekati da ostane žar. Zatim na njega spuštati ražnjiće od kobasica i kolutove patlidžana pa pržiti dok ne porumeni.
7. Posebno umutiti balzamiko sirće, beli luk u prahu, ulje i začine po ukusu te preliti preko pečenog patlidžana.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama