Kobasice u testu
Sastojci:
- 8 polubarenih kobasica
- 16 listova mesnate slanine
- 1 glavica crnog luka
- 100 g brašna
- 2 jajeta
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl vode
- 3 kašike ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Kobasice uviti u listove mesnate slanine pa ih poređati u podmazanu tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min.
2. Crni luk očistiti i iseći na kolutove.
3. Posebno u dubljoj posudi napraviti testo od brašna, jaja, mleka, vode i začina po ukusu.
4. Kada kobasice budu napola gotove, izvaditi ih iz rerne, posuti crnim lukom i preliti pripremljenim testom. Potom ih vratiti u rernu i peći dok testo ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama