Koh sa jagodama

by| jun 18, 2011

Potrebni sastojci:Pita sa višnjama

 

100 g pirinča
4 kašike šećera
5 dl mleka
1 želatin u prahu
500 g zamrznutih jagoda
2 dl slatke pavlake
1 vanil-šećer
4 kašike ulja
1/2 dl sirupa od jagoda

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 Priprema:

 

1. Mleko sipati u manju šerpu, dodati šećer i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Zatim dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi povremeno mešajući dok pirinač ne nabubri. Potom skloniti sa vatre i sačekati još neko vreme kako bi pirinač upio potrebnu tečnost.
3. Jagode izmiksati, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
4. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri.
5. U ohlađen pirinač dodati kašu od jagoda, želatin, šlag od slatke pavlake i polako promešati.
6. Odgovarajući kalup premazati uljem, zatim sipati u njega pripremljenu smesu, poravnati je i ostaviti u frižider da se stegne.
7. Kada se koh stegne, izvrnuti ga na tanjir i preliti sirupom od jagoda.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: