Kolač Dunavski valcer by 24Kitchen
Sastojci za testo:
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 200 g slatke pavlake
- 300 g brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike kakaa
- 700 g višanja bez koštica (svežih ili smrznutih)
Za krem:
- 500 ml svežeg mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 250 g mekog maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
Za glazuru:
- 1 jaje
- 75 g šećera u prahu
- 3 kašike vruće vode
- 2 kašike kakaa
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike konjaka
- 125 g maslaca
Način pripreme:
1. Mutite jaja i šećer dok ne nastane krem, a zatim dodajte maslac.
2. Prosejano brašno s vanilom i praškom za pecivo umešajte s kremom od jaja. Polovinu testa sipajte u okrugli pleh prekriven papirom za pečenje. U ostatak testa dodajte kakao, rastopljen u malo vruće vode. Testo od kakaa sipajte na belo testo i pažljivo poravnajte. Po njemu poređajte višnje koje ste prethodno uvaljali u brašno.
3. Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
4. Skuvajte krem od mleka i pudinga od vanile. Ostavite je da se potpuno ohladi. Maslac i šećer u prahu mutite dok ne nastane fini krem i pomešajte s kremom od pudinga. Krem nanesite na ohlađeno testo.
5. Za glazuru dobro umutite jaje sa šećerom, dodajte kakao, rastopljen u vrućoj vodi, konjak, vanilu i maslac. Glazuru prelijte preko kolača i ohladite.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen