Lagan i fin – Puding kolač

Uživanje u kremastom ukusu

by | april 2, 2020
puding kolac sa keksom

Puding kolač je jedan od onih kolača koje, iako ne znate da kuvate, možete lako da napravite. Njegova priprema je jednostavna i ne zahteva puno truda. Samo vam je potrebno malo volje i zamisao sa kojim namirnicama ćete ga praviti.

Puding kolač može da se napravi na različite načine, sve zavisi od onoga što trenutno imate u kući. U njega možete dodati keks, voće, čokoladne mrvice, žele bombone…Samo od vaše mašte zavisi ukus ove jednostavne poslastice. Ipak, možda je i najjednostavnije najbolje.

Kolač od pudinga dobar je tokom proletnjih dana kada vas sve vuče napolje, a vreme provedeno u kuhinji biste da svedete na minimum.

Potrebno:

300 grama keksa
700 mililitara mleka
5 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
2 pudinga sa ukusom po želji
100 grama maslaca
200 mililitara slatke pavlake ili kesica krem šlaga

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Od ukupne količine mleka odvojite 100ml pa u to razmutite puding. Ostatak mleka pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom i ostavite da provri na umerenoj temperaturi. Čim mleko provri dodajte razmućenu puding pa kuvajte, neprestano mešajući, dok se fino ne zgusne.

Da biste izgbeli grudvice, puding sipajte postepeno, dok sipate puding drugom rukom neprestano mešajte smesu, da se mleko i puding lepo sjedine. Kuvajte dok puding ne postane kremast i gust.

Posne torte koje se ne peku

Puding ostavite da se ohladi, a hlađenje ćete ubrzati ako šerpu sa pudingom ubacite u širu šerpu sa ledenom vodom. Mešajte puding i mnogo brže ćete ga ohladiti. Drugi način je da šerpu prekrijte providnom folijom pa ostavite da se postepeno ohladi na sobnoj temperaturi.

Članak se nastavlja posle reklama

Tek u dobro ohlađen puding dodajte maslac (u krajnjem slučaju može i margarin) pa izmiksirajte tako da fil postane fino kremast.

U odgovarajućoj tepsiji, ili kalupu, poređajte keks, pa preko njega razlijte puding. Slatku pavlaku ili šlag umutite pa dekorišite kolač po želji. Ostavite da se dodatno ohladi u frizu pa poslužite.

Članak se nastavlja posle reklama

Originalan recept za starinske buhtle sa džemom

Kada je fil hladan, stavite ga na desetak minuta u friz kako bi ga keks dobro upio. Ukoliko žurite, keks prethodno potopite u mleko ili sok. Ako koristite čokoladni puding, keks možete natopiti čokoladnim mlekom, ukus je odličan.

Puding kolač sa keksom je samo jedan od recepata. Vi se potrudite pa napravite svoj, jedninstven, koji će biti omiljen u vašoj porodici.

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty