Kolač „Prima vista“ by 24Kitchen

by | januar 31, 2013

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 140 g smeđeg šećera
  • 60 g belog šećera
  • 180 g tečnog meda
  • 100 ml ulja
  • 100 ml soka od pomorandže
  • rendana kora od jedne pomorandže
  • 300 g prosejanog brašna
  • 1 kašika instant kafe
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog kardamona
  • 1 štapić vanile
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g bele čokolade

Način pripreme:

1. Lagano umutite jaja sa šećerom
2. U posebnoj posudi pomešajte med, sok i koru od pomorandže i ulje. Dodajte jaja i dobro promešajte.
3. Sve suve sastojke sameljite i dodajte u smesu od jaja.
4. Kalup za kolač namastite i pospite brašnom. Sipajte testo u kalup i kolač ispecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 170 stepeni.
5. Na pari rastopite obe vrste čokolade i time ukrasite kolač.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: