Kolač s ratlukom by 24Kitchen

by | februar 25, 2013

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 žumanceta
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 g kiselog mleka
  • 240 g brašna
  • ½ kesice praška za pecivo
  • 2 kesice vanil šećera
  • 100 g oraha
  • 100 g ušećerenih kora agruma
  • 2 kašike konjaka
  • 1 pakovanje običnog ratluka
  • 2 belanca
  • 50 g šećera

Način pripreme:

1. Mikserom mutite jaja i žumanca sa šećerom dok ne pobele.
2. Lagano dodajte ulje, a zatim i kiselo mleko.
3. Kore od agruma koje ste iseckali i natopili u konjaku, dodajte u smesu od jaja.
4. Lagano mašajući dodajte brašno, prosejano sa praškom za pecivo i vanil šećerom.
5. Na kraju dodajte usitnjene orahe i ratluk iseckan na kockice.
6. Pleh za pečenje kolača podmažite i pospite brašnom. Sipajte testo i ispecite kolač u već ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
7. Ohlađeni kolač stavite na okrugli tanjir. Mutite dva belanca sa šećerom. Kolač premažite kremom od belanaca i stavite ga u rernu da se zapeče 1-2 minuta ili polako pređite preko kuhinjskim upaljačem da lagano zagori.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: