Kolač s višnjama

by | novembar 1, 2012

Za 8 osoba

POTREBNO JE:

  • 2 kompota od višanja (tegle od 800 g)
  • 10 kašika šećera
  • 8 kašika griza
  • 2 pudinga od vanile
  • 250 g margarina
  • 8 dl mleka
  • 4 dl šlaga od slatke pavlake

PRIPREMA:

1. Višnje iz kompota ocediti, a sok sačuvati.
2. U sok od višanja doliti vode koliko je potrebno da bude 1 l tečnosti.
3. Potom u mešavinu soka od višanja I vode dodati 5 kašika šećera te ostaviti da proključa. Dodati višnje pa postepeno dodavati griz uz neprestano mešanje.
4. Posebno u manju šerpu sipati 6 dl mleka, dodati 5 kašika šećera i ostaviti da proključa.
5. Preostalo mleko umutiti sa pudingom od vanile i sipati u ključalo mleko. Uz neprestano mešanje kuvati dok se puding ne zgusne.
6. U ohlađeni puding dodati margarin I umutiti mikserom.
7. Pravougaonu tepsiju poprskati vodom i u nju izliti fil od višanja pa ostaviti da se stegne.
8. Preko fila od višanja premazati fil od pudinga.
9. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag I premazati je preko fila od vanile.
10. Gotov kolač staviti u frižider da se stegne najmanje 120 min.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: