Kolutovi sa pečurkama

by| mart 31, 2011
  • 200 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 4 jajeta
  • 2,5 dl pavlake
  • 10 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g majoneza
  • 1 kašika seckanog lista celera
  • 0,5 dl ulja
  • so, biber

1. Šampinjone i crni luk iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati šampinjone i beli luk. Dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Posebno umutiti jaja, pavlaku, brašno i prašak za pecivo. Dodati dinstane šampinjone, seckani celer i začine po ukusu, te polako promešati.
4. Odgovarajuće kalupe nauljiti, posuti brašnom i sipati u njih pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok kolutići ne porumene.
5. Pečene kolutiće ostaviti da se prohlade, a potom ih preliti majonezom i poslužiti.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: