Kolutovi sa pečurkama
- 200 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 4 jajeta
- 2,5 dl pavlake
- 10 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g majoneza
- 1 kašika seckanog lista celera
- 0,5 dl ulja
- so, biber
1. Šampinjone i crni luk iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati šampinjone i beli luk. Dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Posebno umutiti jaja, pavlaku, brašno i prašak za pecivo. Dodati dinstane šampinjone, seckani celer i začine po ukusu, te polako promešati.
4. Odgovarajuće kalupe nauljiti, posuti brašnom i sipati u njih pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok kolutići ne porumene.
5. Pečene kolutiće ostaviti da se prohlade, a potom ih preliti majonezom i poslužiti.