Kombinovani ražnjići
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 8 tanjih krmenadli
- 16 listova mesnate slanine
- 50 g paradajz pirea
- 3 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina
- 600 g krompira
- biber, ulje, so
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na 16 traka širine 2 cm, a potom ih istanjiti tučkom za meso.
2. Svinjske krmenadle odvojiti od kostiju i preko najlon kese tanko istanjiti tučkom za meso. Zatim ih uzdužno preseći napola.
3. Posebno sjediniti paradajz pire, pasirani beli luk, peršun i začine po ukusu.
4. Uzeti jednu traku piletine te je premazati smesom od paradajz pirea, preklopiti listom slanine, pa staviti komad krmenadle. Pažljivo urolovati i nabosti na štapić za ražnjić. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još 15 ražnjića.
5. Ražnjiće peći poklopljene da bi se potparili i povremeno ih okretati dok sa svih strana ne porumene.
6. Krompir oguliti i iseći na štapiće, a potom propržiti na vrelom ulju da porumeni.
7. Prženi krompir poslužiti uz ražnjiće.
Izvor: Dobra hrana