Kornet
Sastojci:
- 6 jaja
- 400 g šećera
- 2 vanil-šećera
- 1 puding od vanile
- 20 g margarina
- 1 l mleka
- 200 g krupno mlevenih lešnika
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 200 g šećera muteći sve vreme.
2. Žumanca takođe umutiti sa 200 g šećera, dodati vanil-šećer, puding od vanile i 2 dl mleka, pa dobro izmešati.
3. Preostalo mleko sipati u šerpu, dodati margarin, te staviti da se kuva dok ne proključa.
4. U ključalo mleko dodati umućenu masu od žumanaca, pa kuvati još 5 minuta, uz stalno mešanje. Kuvani fil ostaviti da se ohladi.
5. U ohlađen fil dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
6. Na kraju dodati krupno mlevene lešnike i opet promešati. Gotov sladoled staviti u zamrzivač kako bi se stegao.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama