Korpice sa smokvama i gorgonzolom by 24Kitchen

by | jun 4, 2013

Korpice sa smokvama i gorgonzolom

Sastojci:

  • 400 g testa za tartalete
  • 80 g gorgonzole
  • 2 kašike origana
  • 3 smokve
  • 50 g potočarke
  • 6 kriški pršute

Za sos:

  • 1 kašika meda
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • prstohvat bibera

Način pripreme:

1. Stavite činiju preko testa i isecite dva kruga. Postavite oba kruga u plitak pleh, prekriven papirom za pečenja.
2. Izgnječite buđavi sir i premažite njime testo. Pospite listićima origana. Isecite smokve na četvrtine i porođajte komadiće preko sira i origana.
3. Za sos pomešajte u činiji med i maslinovo ulje. Dodajte i prstohvat bibera.
4. Prelijte komadiće smokvi sa malo sosa. Zapecite tartalete u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15 minuta.
5. Pospite ispečene tartalete potočarkom, preko savijte po 3 kriške pršute. Prelijte ostatkom sosa.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: