Korpice sa smokvama i gorgonzolom by 24Kitchen
Sastojci:
- 400 g testa za tartalete
- 80 g gorgonzole
- 2 kašike origana
- 3 smokve
- 50 g potočarke
- 6 kriški pršute
Za sos:
- 1 kašika meda
- 1 kašika maslinovog ulja
- prstohvat bibera
Način pripreme:
1. Stavite činiju preko testa i isecite dva kruga. Postavite oba kruga u plitak pleh, prekriven papirom za pečenja.
2. Izgnječite buđavi sir i premažite njime testo. Pospite listićima origana. Isecite smokve na četvrtine i porođajte komadiće preko sira i origana.
3. Za sos pomešajte u činiji med i maslinovo ulje. Dodajte i prstohvat bibera.
4. Prelijte komadiće smokvi sa malo sosa. Zapecite tartalete u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15 minuta.
5. Pospite ispečene tartalete potočarkom, preko savijte po 3 kriške pršute. Prelijte ostatkom sosa.
Članak se nastavlja posle reklama
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen