Kotleti u sosu od limuna

by | septembar 7, 2013

Snicle Sa Limunom

Sastojci:

  • 8 kremenadli bez kostiju
  • 4 čena belog luka
  • 2 praziluka
  • 2 mlada crna luka
  • 3 dl suvog belog vina
  • 2 limuna
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika gustina
  • začin C, biber, ruzmarin

Priprema:

1. Kremenadle istanjiti tučkom za meso, beli luk izrendati na sitno rende, praziluk, limun i crni luk iseći na kolutove.
2. Istanjene kremenadle natrljati belim lukom i začiniti po ukusu, te ih pržiti na maslinovom ulju dok ne porumene.
3. U pržene kremenadle dodati mladi luk, praziluk i ruzmarin, pa dinstati uz povremeno dolivanje belog vina.
4. Pred kraj dinstanja, dodati limun, posuti gustinom, začiniti po ukusu, te dinstati još 5 minuta. Gotove šnicle servirati uz bareni krompir.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: