Kranč keks sa kafom by 24Kitcen

by | februar 13, 2013

Sastojci:

  • 125 g mekog maslaca
  • 80 g šećera
  • 20 g tamnog smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašika fino mlevene kafe
  • 80 g sitno iseckane čokolade
  • prstohvat soli
  • cimet
  • 1/4 praška za pecivo
  • 280 g brašna
  • 150 g rendane tamne čokolade
  • prženi listići oljuštenih badema

Priprema:

1. Maslac umutite s dve vrste šećera.
2. Dodajte jaje, začine, kafu i čokoladu.
3. Na kraju sipajte brašno, pomešano s praškom za pecivo i umesite mekano testo.
4. Razvucite testo u tanku pravouganu koru na papiru za pečenje. S papirom je prenesite u pleh.
5. Koru pecite u unapred zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
6. Izvadite iz rerne i na vruću koru stavite čokoladu. Nakon 2-3 minuta ravnomerno razmažite istopljenu čokoladu kuhinjskom špatulom.
7. Isecite na kvadrate i pospite bademima.
8. Kolače ostavite da odstoje nekoliko sati dok se čokolada ne stegne. Ako želite, možete ih ukrasiti kandiranim voćem, šarenim mrvicama i sl.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: