Krem kapućino sa škampima i kozicama
Potrebno je: (za četiri osobe)
– 150 g očišćenih kozica, 100 g očišćenih škampa, 1 dl oyster sosa, 3 dl neutralne pavlake, dvaput po ½ dl mleka, 0,03 sosa od ostriga, 0,5 dl ribljeg fonda, morska so, zeleni biber, lajm, maslinovo ulje, čen belog luka…
Priprema:
– Na maslinovom ulju dinstajte kozice i škampe, dodajući im fond, rendani limun i lajm.
– Kad se sve to ukuva, dodajte sos od ostriga, pola decilitra mleka i neutralnu pavlaku.
– Servirajte u šolji.
– Posebno mutite mikserom ili žicom vruće mleko (1/2 dl), malo soli i čen belog luka, sve dok ne dobijete penu sličnu onoj na kapučinu.
– Potom je stavite preko mase koju ste već nasuli u šolju.
Pripremila: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran Gabbiano