Krem supa sa mladim lukom

by | jul 24, 2013

Krem supa

Sastojci:

  • 250 g krompira
  • 150 g mladog luka
  • 8 dl pileće supe
  • 30 g putera
  • 5 kašike ulja
  • 3 dl jogurta
  • 2 kašike limunovog soka
  • 200 g šampinjona
  • 4 kriške tosta
  • mešavina začina, so, biber, bosiljak

Priprema:

1. Mladi luk iseći na kolutove, krompir oljuštiti i iseći na kocke, tost takođe iseckati na kocke, a šampinjone na listove.
2. Na malo putera propržiti beli deo mladog luka, a zeleni ostaviti za dekoraciju.
3. U prženi luk dodati krompir i supu, te poklopiti i dinstati dok krompir ne omekša. Zatim sve izmiksovati u blenderu i vratiti u šerpu.
4. Jogurt naliti u šerpu, dodati šampinjone i začine, pa kuvati dok šampinjoni ne omekšaju.
5. Na malo ulja propržiti tost, bosiljak i mešavinu začina, te dodati u gotovu čorbu.
6. Neposredno pred služenje umešati sok od limuna i posuti percima mladog luka.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: