Krem torta sa puslicama
za 10 osoba
Potrebno je:
- 500 g ”pti ber” keksa
- 4 dl soka od pomorandže
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 200 g mleka u prahu
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- 3 dl slatke pavlake
- 200 g gotovih puslica
- 2 krem šlaga od čokolade
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Članak se nastavlja posle reklama
2. Zatim dodati izlomljenu čokoladu i ostaviti je da se otopi. Skloniti sa pare i odložiti sa strane da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, sjediniti sa filom od čokolade te umutiti mikserom.
4. Potom dodati mleko u prahu, šlag od slatke pavlake i polako promešati varjačom.
Članak se nastavlja posle reklama
5. Keks natapati sokom od pomorandže i slagati u odgovarajući kalup za tortu.
6. Preko keksa naneti polovinu pripremljenog fila, zatim poslagati red puslica i premazati ih preostalim filom.
Članak se nastavlja posle reklama
7. Krem šlag od čokolade pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime premazati tortu.
Izvor: Dobra hrana