Kremasta alkoholna pića od kojih vas neće boleti stomak
Kremasta alkoholna pića postižu onaj baršunasti ukus bez mlečnih proizvoda.
Iznova i iznova, odlučivanje da li ćete naručiti drugog belog Rusa, skakavaca ili kremaste koktele postaje interna igra natezanja. Vaše srce kaže: Pa, da – daj mi to kremasto alkoholno piće, ali stomak kaže: Da li stvarno želite da rizikujete pojavu stomačnih grčeva za sat vremena?
Ali ne mora ovako da bude. Umesto da postignete onu idealnu penušavost sa mlekom, okrenite se orasima. Tačno – možete napraviti zadovoljavajuće koktele od bademovog mleka, koktele od kokosovog mleka i druge mlečne koktele na bazi biljaka koji nude isto kremasti mlečni napitak.
– Orasi, samleveni u mleko i pire, daju koktelima dodatno kremast ukus i kvalitet. Takođe uravnotežuju slatke i kisele note u pićima – kaže Sara Mejd, vlasnica bara u Los Anđelesu
Barski kuvari eksperimentišu sa pistaćima, indijskim orasima, indijskim bademima, bademima i kikirikijem i smišljaju slasno baršunaste napitke – poput ova tri. Dodajte ova kremasta alkoholna pića u svoj meni ili se poigrajte sa alternativnim mlekom na bazi orašastih plodova u svojim klasičnim alkoholnim pićima. Pročitaj: Najbolje voće za gubljenje težine
Pistaćo Kolada – kokosov krem koktel
Sastojci:
- Pistaćo Pandan kokosova krema
- 1 šolja kokosove kreme
- 1 šolja jednostavnog sirupa (2 dela šećera i 1 deo vode)
- 1/4 šolje pistaćo paste
- 1 kašika ekstrakta pandan
Koktel
- Led
- Taman rum stari 30 gr
- 30 gr lakog ruma
- 30 gr paštete s kokosovim orahom od pistaća
- Sok od ananasa 45 gr
- 1/2 soka svežeg limete
- Ananas listovi
Priprema:
- Napravite kremu: Izmešajte 1 šolju kokosovog kreme sa 1 šoljicom jednostavnog sirupa (napravljenog od 2 dela šećera i 1 dela vode), 1/4 šolje paste od pistaća i 1 kašikom ekstrakta pandana dok ne postane glatko.
- Napravite koktel: U šejkeru za koktele napunjenom ledom kombinujte 30 gr starog tamnog ruma, 30 gr svetlog ruma, 1 kašiku pandan kokosove kreme od pistaća, 1 sok od ananasa od 15 gr i ½ svežeg soka od limete. Promešaj jako, promešaj snažno. Pročitaj: Kako da se ne gojite pijući alkohol?
- Napunite čašu za kolače drobljenim ledom i napitak sipajte u čašu. Ukrasite listovima ananasa.
Klima koktel
Sastojci:
- Led
- 45 gr nezaslađenog mleka od indijskog orah
- Mezcal 25 gr
- 25 gr reposado tekile
- Sok od ananasa 25 gr
- 1/2 soka svežeg limete
- 1/2 kašike zaslađenog kondenzovanog mleka
- Cashews
Priprema:
- U šejkeru za koktele napunjenom ledom kombinujte 15 gr nezaslađenog mleka indijskog oraha, 25 gr mezcal, 25 gr reposado tekile, 25gr svežeg soka od ananasa, 15 gr svežeg soka od limete i 1 / 2 kašike zaslađenog kondenzovanog mleka. Promešaj jako, promešaj snažno.
- Napunite čašu pilsnera izdrobljenim ledom i napitak sipajte u čašu. Ukrasite po želji.
Ako nema mleka, izostavite zaslađeno kondenzovano mleko. Pročitaj: Dalgona kafa – zašto je teško napraviti je
Chai Me a River koktel sa bademovim mlekom
Sastojci:
- Chai Latte Mik
- Koncentrat čaja
- 2 šolje nezaslađenog bademovog mleka
- 30 gr jednostavnog sirupa (jednaki delovi šećera i vode)
Koktel
- Led
- 30 gr džina
- rakija od jabuke 25 gr
- 90 gr chai latte miksa
- Nekoliko crtica Angosture gorke
- Kriške zelene jabuke
Priprema:
- Napravite miks Chai Latte: Kombinujte 120 gr koncentrata čaja, 2 šolje nezaslađenog bademovog mleka i 30 gr jednostavnog sirupa napravljenog od jednakih delova šećera i vode.
- Napravite koktel: U šejkeru za koktele napunjenom ledom kombinujte 30 gr džina, pire od jabuka 25 gr i mešavinu chai latte od 120 gr (recept ispod). Promešaj jako, promešaj snažno.
- Napunite čašu Collinsa ledom i napitak sipajte u čašu. Ukrasite s nekoliko crtica Angostura grickalica i kriškama zelene jabuke, piše Shape.