Krempita
Potrebno je:
– 20 žumanaca, 350 g šećera, pola litra mleka, 60 g želatina, 1,5 l slatke pavlake, pakovanje lisnatog testa, malo šećera u prahu.
Priprema:
– Koru lisnatog testa razvucite na veličinu pleha i pecite u rerni jedan minut (tek da se razlista).
– Za to vreme napravite krem – sjedinite mleko, žumanca i šećer, pa sve prokuvajte.
– Na samom kraju dodajte želatin.
– Kad krem počne da se hladi, dodajte mu litar umućene slatke pavlake.
– Potom ga razlijte preko kore lisnatog testa. Čim se stegne, umutite preostalu pavlaku i njome premažite žuti deo.
– Odozgo stavite drugu kora lisnatog testa, i pospite je šećerom u prahu.
Tekst: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Recept: Restoran „Kalemegdanska terasa“