Krmenadle u umaku od ajvara
za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 6 krmenadli
- 125 g ajvara
- 80 g feta sira
- 1 kašika brašna
- 1 glavica crnog luka
- bosiljak
- juneće supe po potrebi
- 1 dl ulja
- brašno po potrebi + voda za zapršku
- mešavina začina
- biber
PRIPREMA:
1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Uvaljati ih u brašno i propržiti na vrelom ulju da porumene. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Crni luk iseći na kockice i propržiti ga na masnoći od mesa da postane staklast.
4. Potom vratiti krmenadle, naliti junećom supom da meso ogrezne i dinstati na umerenoj temperaturi.
5. Kada je meso napola dinstano, dodati ajvar, rendani feta sir, bosiljak i začine po ukusu.
6. Pred kraj dinstanja dodati hladnu zapršku (mešavinu brašna i malo vode) i kuvati dok se ne zgusne.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana