Kroasani s mileramom

by | decembar 15, 2012

Za testo:

  • 850 g mekog brašna (tipa 400)
  • 2 dl milerama
  • 2,5 dl mleka
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 250 g putera
  • 3 jajeta
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • susam

Za fil:

  • 350 g mladog sira
  • 200 g praške šunke
  • 100 g kačkavalja

Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, mileram, 2 jajeta i so pa promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
4. Nadošlo testo podeliti na 8 jufki. Svaku jufku istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm.
5. Istanjene jufke premazati omekšalim puterom i naslagati ih jednu na drugu. Naslagane jufke istanjiti oklagijom da se dobije jedna okrugla celina od testa debljine 5 mm, koju potom treba iseći na 16 trouglova.
6. Posebno sjediniti izrendani kačkavalj, izmrvljeni mladi sir i sitno seckanu šunku.
7. Na svaki trougao testa staviti kašiku pripremljenog fila i uviti u kiflu.
8. Pripremljene kroasane poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom te peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: