Krompir pita sa paradajzom
Sastojci:
- 200 g bekon slanine
- 1 kg krompira
- 200 g kačkavalja
- 500 g paradajza
- 1 dl mleka
- 1 dl pavlake
- 3 jajeta
- 0,5 dl ulja
- začin C, origano
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, oguljen krompir i paradajz na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti slaninu a potom je izvaditi i ostaviti na toplom. U masnoći od slanine napola propržiti krompir sa obe strane, te i njega izvaditi iz masnoće.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati polupečen krompir, preko njega rasporediti 1/3 pržene slanine, posuti sa 1/3 kačkavalja, prekriti kolutovima paradajza, začiniti po ukusu i na kraju posuti origanom. Isti postupak ponoviti još dva puta, a završiti paradajzom.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko, te pripremljenom masom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama