Kuglof od kestena

by| maj 12, 2011

  • 500 g kesten pirea
  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 300 g mlevenih oraha
  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g žele bombona
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 1/2 dl čokoladnog likera
  • 100 g pistaća


1.
Žele bombone iseći na kockice.
2. U manjoj posudi otopiti 100 g čokolade.
3. Posebno sjediniti kesten pire, mlevene orahe, mleveni keks, šećer u prahu, čokoladni liker, otopljenu čokoladu i dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
4. Zatim dodati žele bombone i polako promešati.
5. U odgovarajući kalup za kuglof sipati pripremljenu smesu, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne.
6. Ostatak čokolade otopiti na pari. Pistaće očistiti, obariti i iseći na kockice.
7. Kada se kuglof stegne, izvaditi ga iz kalupa, preliti otopljenom čokoladom i posuti seckanim pistaćima.

Tagovi: