Kuglof od mlevenog mesa

by| mart 9, 2011
Kuglof od mlevenog mesa

  • 800 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 dl jogurta
  • 3 jajeta
  • 10 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina, biber

Za sos:

  • 300 g šampinjona
  • 1 dl belog vina
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 3 kašike ulja
  • 2 dl pavlake
  • mešavina začina, biber

1. Crni luk sitno iseckati i propržiti na vrelom ulju kako bi porumeneo.
2. Dodati mleveno meso i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
3. Posebno umutiti jaja, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dodati u ohlađen mesni fil i polako promešati.
4. Kalup za kuglof nauljiti i posuti brašnom, a zatim sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni. Pečeni kuglof izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi i preliti pripremljenim sosom od pečuraka.

Sos:
1. Šampinjone iseći na listove i propržiti na malo ulja. Zatim ih zaliti belim vinom i kuvati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju, a tečnost ne uvri.
2. U dinstane šampinjone dodati pavlaku, peršun, začine po ukusu i dobro izmešati.

Izvor:  Dobra hrana logo

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: