Kukuruz salata sa tunjevinom
Sastojci:
- 400 g kukuruza šećerca
- 500 g krompira
- 150 g kiselih krastavaca
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 1 kašika susama
- 200 g majoneza
- 2 dl pavlake
- mešavina začina
- 1/2 limuna
- so, biber
Priprema:
1. Krompir dobro oprati pa ga sa ljuskom obariti.
2. Obareni krompir ostaviti da se ohladi, a zatim oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Kukuruz šećerac obariti u slanoj vodi i ocediti ga od suvišne tečnosti.
4. Susam kratko propržiti u suvom teflonskom tiganju.
5. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti, a kisele krastavce iseći na kockice.
6. Posebno umutiti majonez, pavlaku, sok od limuna i začine po ukusu.
7. U odgovarajućoj posudi sjediniti kukuruz, krompir, kisele krastavce, tunjevinu i susam. Preliti pripremljenom smesom od majoneza i pavlake pa polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama