Kutak za domaćice: Top 3 recepta za prazničnu trpezu

by | novembar 27, 2015

Približava se Nova godina i sigurno se pripremate da sate provedete u kuhinji, kuvajući sarmu, podvarak, pečenje… Zar vam sve to nije pomalo dosadilo? U nastavku vam donosilo pet originalnih recepata za svečana jela koja se spremaju brzo i jednostavno!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

DESERT: Voćna salata sa jogurtom

Sastojci:
– zeleni limun
– 3 kašike meda
– 2 pomorandže
– 2 grejpfruta
– 300g jogurta
– 100g punomasne pavlake
– 1/2 kašičice mlevenog cimeta
– ukrasiti bobicama od nara

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:
– Zeleni limun operite, te mu pola kore isecite na sitne rezančiće a zatim ga iscedite.
– Dobijeni sok od limuna pomešajte sa jednom kašikom meda.
– Filetirati pomorandže i grepjfrute tako da u potpunosti nestanu bele dlačice sa njihovog mesa, pa ih preliti mešavinom limunovog soka i meda.
– Pomešati jogurt i pavlaku, preostao med i cimet te umešati ostatak soka u dobijenu smesu.
– Na tanjir servirati filetirano voće i po malo krema od jogurta i pavlake.
– Po ukusu ukrasiti listovima nane.

Predjelo i glavno jelo za prazničnu trpezu možete pogledati OVDE.

Tagovi: