Laki mafini s borovnicom by 24Kitchen

by | januar 23, 2013

Sastojci:

  • 375 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 220 g šećera u prahu
  • 125 ml suncokretovog ulja
  • 125 ml svežeg mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 jaje
  • 300 g borovnica
  • kristal šećer

Način pripreme:

1. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu. Napravite malo udubljenje.
2. U udubljenje sipajte ulje, sveže mleko, jaje i ekstrakt vanile. Prvo promešajte sastojke u udubljenju, a posle ih mešajte sa svim ostalim sastojcima. Mutite dok smesa ne postane glatka.
3. Dodajte sveže ili zamrznute borovnice i pažljivo promešajte.
4. Postavite papirne korpice u kalupe za mafine. Napunite oblike smesom. Pospite malo kristal šećera preko svakog mafina. Pecite mafine 30-35 minuta u prethodno zagrejajnoj rerni na 180 stepeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: