Lazanje by 24Kitchen

by | januar 8, 2013

Sastojci:

  • Glavica cmog Iuka
  • 2 čena belog Iuka
  • Šargarepa
  • 5 korena celera
  • 5 kašika ulja
  • 30ml suvog belog vina
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 3 kašičice paradajz pirea
  • 700 g paradajz sosa
  • 150 g oljuštenog paradajza
  • 4 lista bosiljka
  • Indijski oraščić
  • So i biber
  • 250 g lazanja
  • 3 kašike rendanog parmcezana

Za bešamel sos:

  • 50 g margarina
  • 60 g brašna
  • 600 ml mleka
  • So i biber

Način pripreme:

1. Za bešamel sos u šerpi istopite margarin. Dodajte brašno i mešajte na tihoj vatri dok se ne isprži. Nakon toga prelijte hladnim mlekom i mešajte dok smesa ne postane glatka.
2. Sitno iseckajte, ručno ili u blenderu, cmi i beli luk, polovinu šargarepe i celera. Stavite ih u šerpu sa uljem i zapržite. Dodajte mleveno meso i lako ga propržite. Sipajte vino. Drugu polovinu šargarepe isecite na krupne komade i dodajte ih. Smesu ostavite da prokrčka minut i dodajte paradajz pire. Promešajte i dodajte oljušten paradajz. Zatim paradajz sos. Dajte ukus solju, biberom i indijskim oraščićem, ubacite listiće bosiljka. Sos ostavite
nekoliko minuta da prokrčka.
3. Dno pravougaone vatrostalne činije premažite paradajz sosom. Prelijte ga listovima lazanje, vodeći računa da cela površina bude prekrivena. Zatim odozgo premažite bešamel sosom, zatim slojem paradajz sosa. Ponovo poređajte listove lazanje. Nakon drugog reda, možete posuti parmezan nastavljajući ređanje. Poslednji sloj treba da bude bešamel sos. Pecite lazanju 30 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
4. Isečenu lazanju na kvadrate servirajte toplu.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: