Lažna pica

by | septembar 20, 2013

predjelo

Sastojci:

  • 400 g makarona
  • 200 g mocarele
  • 150 g kačkavalja
  • 200 g praške šunke
  • 400 g pelata paradajza
  • 2 zelene paprike
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 3 mlada luka
  • 2 dl pavlake
  • 1 jaje
  • 1 dl mleka
  • 30 g parmezana
  • 0,5 dl ulja
  • origano, začin C

Priprema:

1. Makarone obariti u slanoj vodi, mocarelu, pelat paradajza, papriku i prašku šunku iseći na kocke, mladi luk na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti mladi luk, te dodati papriku i pelat paradajza, pa dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša.
3. U omekšalo povrće dodati prašku šunku, paradajz pire i origano, začiniti po ukusu i dinstati još 5 minuta.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati 1/3 makarona, zatim naneti sloj pripremljenog fila, posuti mocarelom i kačkavaljem, isti postupak ponoviti još jednom, te završiti makaronama.
5. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, pavlaku i mleko, preliti preko poslednjeg sloja makarona i posuti parmezanom.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: