Lešnik kornet

by | jun 20, 2012

Ovaj desert se lako i jednostavno priprema,a veoma je ukusan.

Potrebno je: 

  • 500 g mlevenog keksa
  • 20 korneta za sladoled
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 150 g žele bombona
  • 1 margarin
  • 250 g šećera u prahu
  • 150 g prženih lešnika
  • 2 kašičice ulja

Priprema:  

1. Žele bombone iseći nakockice, a lešnike samleti štokrupnije.

Članak se nastavlja posle reklama

2. U posudi za mešanje umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks i promešati.

3. U smesu dodati žele bombone i 150 g otopljene čokolade te promešati varjačom.

4. Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Kornete puniti pripremljenom smesom, a vrhove umakati u glazuru i lešnik.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Recept Vesne Egerić iz Vršca

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: