Lešnik torta
Kore:
1. Umutiti 4 belanceta u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 60 g šećera. Dodati 1 kašičicu kakaoa, 100 g lešnika i jednu kašiku brašna, te promešati.
2. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
3. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a potom je poprskati sa malo mleka.
4. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još dve kore.
Fil I:
1. Umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer, brašno i mleko i skuvati na pari.
Fil II:
1. Sjediniti žumanca i šećer, te kuvati na pari dok se šećer ne otopi. Dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi.
2. U ohlađen fil dodati puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila I, zatim naneti polovinu fila II i preklopiti drugom korom. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.