Letnja supa od povrća sa celerom
Ova vegetarijanska supa sa povrćem i sočivom spada u zdrav i niskokaloričan obrok.
1 kašičica ulja
1 velika glavica naseckanog luka
2 naseckane šargarepe
2 naseckana celera
50 g crvenog sočiva
1 kocka za supu
2 kašike soka od paradajza
1 kašika naseckanog svežeg tamjana
1 sitno naseckani praziluk
175g naseckanog karfiola
1 iseckana tikvica
3 naseckana češnja belog luka
½ velike glavice naseckanog kelja
1 kašika bosiljka
Recept dana: Tortilja na turski način
Priprema:
Zagrejte ulje i dodajte luk, šargarepu i celer. Dinstajte oko 10 minuta uz mešanje. Dodajte sočivo i kuvajte još 1 minutu. Ulijte skuvanu supu od kocke, pire od paradajza, tamjan i dobro promešajte. Zatim dodajte praziluk, karfiol. tikvice i beli luk. Poklopite i kuvajte 15 minuta. Zatim dodajte kelj i bosiljak, začinite biberom i ostavite još 5 minuta. Poslužite toplo.
Desert dana: Bezglutenski sladoled