Limunova melodija by 24Kitchen
Za testo:
- 300 g čajnog keksa od vanile
- 200 g pečenih lešnika
- 150 g mekog maslaca
Za krem:
- 500 g rikote
- 200 g šećera
- 400 g kisele pavlake
- 30 g želatina
- sok i kora od 1 limuna
- 50 ml likera od limuna
- 2 kesice vanilin šećera
Za žele:
- 300 ml vode
- sok i kora od 1 limuna
- 100 g šećera
- 10 kapi esencije od limuna
- 50 ml likera od limuna
- 10 g želatina
- žuta prehrambena boja
Način pripreme:
1. U blender stavite keks, lešnike i maslac. Sameljite dok se ne naprave mrvice s maslacem.
2. Sipajte ih u kalup za tortu s oprugom i pritisnite da biste oblikovali testo.
3. Blenderom promešajte sir i šećer. Dodajte pavlaku, vanilin šećer, sok i koru od limuna, a zatim liker od limuna. Na kraju dodajte želatin, rastopljen na pari u malo vode. Krem sipajte na osnovu od testa i ostavite sat vremena u frižideru.
4. Prokuvajte nekoliko minuta sirup od vode, soka i kore od limuna. Uklonite koru i dodajte ostale sastojke.
5. Nakon što se sirup ohladio, stavite ga u frižider. Kada počne lagano da se želira, sipajte ga po zgusnutom kremu.
6. Desert ostavite nekoliko sati u frižideru, da se dobro želira.
7. Ukrasite šlagom i kriškama limuna.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen