Lionski rižoto sa ćuretinom
Potrebni sastojci:
1 kg ćurećeg belog mesa
200 g pirinča
1 kašika rendane kore limuna
prstohvat seckanog ruzmarina
250 g maskarpone sira
40 g parmezana
150 g slanine u komadu
3 kisela krastavca
4 kašike ulja
5 dl juneće supe
šafran, biber
mešavina začina, so
Priprema:
1. Slaninu i krastavce iseći na štapiće te našpikovati ćuretinu. Potom ćuretinu natrljati začinima i uvezati kuhinjskim koncem.
2. Pripremljenu ćuretinu propržiti na vrelom ulju sa svih strana kako bi porumenela. Doliti juneću supu po potrebi i dinstati dok meso ne omekša.
3. Pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
4. U obaren pirinač dodati rendanu koru limuna, maskarpone sir, parmezan i začine po ukusu te promešati.
5 Dinstanu ćuretinu ocediti od suvišne tečnosti, iseći na parčad i poslužiti uz pirinač.