Losos u tortilji
Potrebno je (za 1 osobu):
– 1 tortilja (ima ih u svakom supermarketu), 50 g dimljenog lososa, 100 g kisele pavlake, 50 g paprike, 50 g krastavca
Priprema:
– Tortilju premažite kiselom pavlakom, po ukusu posolite i pobiberite, pa preko nje stavite komadiće lososa (nepravilno iscepkane).
– Na jednu polovinu tortilje (onu koja će kad se uvije biti u unutrašnjem delu) poređajte papriku i krastavac, prethodno isečene na štapiće.
– Umotajte tortilju i opecite je na tiganju, tek da dobije boju i koricu.
– Potom napravite osvežavajući sos od sitno seckane mirođije, bosiljka, maslinovog ulja i limunovog soka, a koliko ćete čega staviti, zavisi od vašeg ukusa.
– Ovu jednostavnu salsu možete preliti preko tortilje, koju ste prethodno isekli, ili služiti u posebnoj posudici.
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Queen’s Astoria Design Hotel, Milovana Milovanovića 1, Beograd, tel. 011/360-51-003