Mačji jezici by 24Kitchen

by | jul 12, 2013

Macji-jezici

Sastojci:

  • 6 belanaca
  • 190 g šećera u prahu
  • 190 g maslaca
  • 115 g brašna

Za ukras:

  • 4 kašike sladoleda od vanile
  • 100 ml pirea od malina
  • 3 kašike kiselog mleka

Način pripreme:

1. U posudi umutite belanca i šećer pomoću žice. (Ako koristite kristal šećer, keks će tada biti hrskaviji).
2. Rastopite maslac da se ne zagreje.
3. Dodajte brašno u smesu s belancima i umutite. Na kraju dodajte topli maslac i promešajte. Stavite smesu u frižider da se stegne.
4. U plitku posudu stavite papir za pečenje. Promešajte ohlađenu smesu i sipajte po jednu kašiku testa za svaki keks. Kašikom rasporedite testo u krugove dok ne nastane tanak sloj. Ispecite keks u zagrejanoj rerni na 170 stepeni osam minuta.
5. Čim ste izvadili, keks možete oblikovati kao cigare – motajući ih oko prsta, ili kao korpice – stavljajući ih u gnezda ljuske od jaja. Možete ih ostaviti da se ohlade na oklagiji. Ako ih ostavite da se ohlade u posudi, postaće hrskavi mačji jezici.
6. Ako ste napravili korpice, evo predloga za njihovo serviranje. Na dno tanjira sipajte pire od malina (izmiksane i oceđene maline), nanesite nekoliko kapi kisele pavlake i promešajte te dve mase. U sredinu korpice stavite mačji jezik i ispunite ga sladoledom od vanile.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: