Mađarska salata
Sastojci:
- 400 g govedine bez kostiju
- 5 dl juneće supe
- 2 crvene paprike babure
- 200 g šeri paradajza
- 3 mlada crna luka
- 2 mlada bela luka
- 1/2 veze peršuna
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- začin C, biber
Priprema:
1. U manju šerpu sipati juneću supu te dodati govedinu isečenu na rezance i kuvati dok meso ne omekša, a supa ne uvri. Kuvanu govedinu procediti i ostaviti je da se ohladi.
2. Crvenu papriku iseći na rezance, šeri paradajz na polovine, mladi crni i beli luk na kolutove, a peršun sitno iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti ohlađenu govedinu, mladi crni i beli luk, papriku, paradajz i peršun.
4. U mešavinu povrća i mesa dodati maslinovo ulje i sirće, začiniti po ukusu i sve dobro promešati.
Želite li neki recept da podelite sa nama? Posetite Kuvaricu na LZ FORUMU!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana