Mađarsko pile
Sastojci:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 2 dl jogurta
- 1 dl pavlake
- 400 g pelata paradajza
- 3 glavice crvenog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- 2 dl goveđe supe
- 1 kašika brašna
- 5 kašika ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Piletinu i pelat paradajza iseći na kocke, a crveni luk na rebarca.
2. Na malo ulja propržiti crveni luk a potom dodati piletinu te pržiti dok belo meso ne porumeni.
3. U prženi luk i meso dodati pelat paradajza, supu i mlevenu papriku, začiniti po ukusu, poklopiti, pa dinstati na umerenoj temperaturi oko 30 minuta.
4. Posebno umutiti jogurt, brašno i kiselu pavlaku. Pripremljenu mešavinu dodati dinstanom mesu te kuvati još nekoliko minuta kako bi se masa zgusnula.
5. Gotovo jelo služiti uz barenu testeninu po izboru.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama