Mađarsko pile

by | oktobar 8, 2013

Madjarsko Pile

Sastojci:

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl pavlake
  • 400 g pelata paradajza
  • 3 glavice crvenog luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 2 dl goveđe supe
  • 1 kašika brašna
  • 5 kašika ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Piletinu i pelat paradajza iseći na kocke, a crveni luk na rebarca.
2. Na malo ulja propržiti crveni luk a potom dodati piletinu te pržiti dok belo meso ne porumeni.
3. U prženi luk i meso dodati pelat paradajza, supu i mlevenu papriku, začiniti po ukusu, poklopiti, pa dinstati na umerenoj temperaturi oko 30 minuta.
4. Posebno umutiti jogurt, brašno i kiselu pavlaku. Pripremljenu mešavinu dodati dinstanom mesu te kuvati još nekoliko minuta kako bi se masa zgusnula.
5. Gotovo jelo služiti uz barenu testeninu po izboru.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: