Mafini od suvog grožđa i tikvica

by | januar 8, 2012

Ako imate u frižideru višak tikvica i ne znate kako da ih iskoristite, ovo je idealan način.

Sastojci:

– veća jaja,
– ½ šolje biljnog ulja,
– ½ šolje meda,
– 1 kafena kašika ekstrakta vanile,
– 1 šolja integralnog brašna,
– ¼ šolje pšeničnih klica,
– 1 kafena kašika cimeta,
– ½ kafene kašike praška za pecivo,
– ½ kafene kašike sode bikarbone,
– ½ kafene kašike soli,
– 1 šolja izrendanih tikvica,
– ½ šolje suvih grožđica.

Postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Zagrejte rernu na 180°C i namastite modlu za mafine.

2. U manjoj činiji, pomešajte zajedno jaja, ulje, med i ekstrakt od vanile.

3. U većoj činiji, sjedinite brašno, pšenične klice, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Napravite u centru rupu i dodajte vlažne sastojke koje ste sjedinili. Mešajte dok se smesa potpuno ne sjedini. Dodajte tikvice i grožđice.

Članak se nastavlja posle reklama

4. U namašćene kalupe ulijte smesu. Pecite 25 minuta ili dok čačkalica kada je ubodete u sredini ne izađe čista. Izvadite mafine i stavite ih na žicu da se ohlade.

Porcije: 12;

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema: 10 minuta;

Pečenje: 25 minuta;

Ukupno: 45 minuta.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com