Mafini s tikvicama i pestom: Zdrava i lagana užina

by | novembar 13, 2021
Mafini s tikvicama i pestom

Mafini s tikvicama i pestom su naša omiljena užina ovih dana. 

Već smo se mnogo puta dotakli teme zdravstvenih benefita tikvica, pa samim tim ne sumnjamo da se one s vremena na vreme zaista i nađu na vašem dnevnom meniju. Na našu sreću, tikvice možemo zaista kombinovati na mnogo načina.

Pored klasičnog grilovanja, preko zamene testenine s rezancima od tikvica, do mafina, proja i hleba, ovo povrće ima široku primenu i slaže se gotovo uz sve.

Mi smo danas odlučili da isprobamo mafine s ovim povrćem, pa vam u nastavku predstavljamo recep. Verujemo da će ukus i vas očarati. Pa da ne dužimo više…

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alina Cobuscean (@cocinaconalina)

Članak se nastavlja posle reklama

Mafini s tikvicama i pestom

Sastojci:

šolja bademovog
šolja ovsenog brašna
1 kašičica morske soli
1 kašičica sode bikarbone
pola kašičice bibera
12 jaja
1 šolja narednanih tikvica
1/2 šolje parzmezama
1 šolja pesto sosa
maslinovo ulje po potrebi

Isprobajte i… Grilovane tikvice s nanom

Način pripreme:

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  2. Pleh za mafine namažite maslinovim uljem i ubacite papir za pečenje.
  3. U činiji pomešajte bademovo i ovseno brašno, so, sodu bikarbonu i biber.
  4. U drugoj činiji ulupajte jaja, dodajte tikvice i sir i promešajte. Dodajte pesto i mešajte dok se sastojci ne sjedine.
  5. Zatim, u činiju s tikvicama i jajima dodajte pomešane suve sastojke i mešajte dok ne dobijete gusti smesu.
  6. Ostavite da odstoji 15 minuta.
  7. Sipajte smesu u kalup do vrha.
  8. Pecite od 30 do 35 minuta, dok mafini ne dobiju zlatnu koricu.
  9. Poslužite toplo.

Prijatno!

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

lepotaizdravlje.rsVeselovaElena/iStock via Getty Images