Mafini sa bundevom i ruzmarinom by 24Kitchen

by | januar 5, 2013

Sastojci:

  • 3 struka ruzmarina
  • 180 g brašna sa praškom za pecivo
  • 130 g integralnog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 240 g skuvane bundeve
  • 100 ml kiselog mleka
  • 275 ml svežeg mleka
  • 20 ml ulja
  • 1 supena kašika tečnog meda
  • prstohvat soli

Za ukrašavanje:

  • Šaka semenki bundeve
  • Šaka kockica skuvane bundeve

Način pripreme:

1. Prvo u činiji pomešajte suve sastojke. Prosejte obe vrste brašna i dodajte sodu bikarbonu, prašak za pecivo i iseckane listiće ruzmarina. Sačuvajte veće zrnevlje koje je ostalo nakon sejanja integralnog brašna.
2. U drugoj činiji Iagano umutite jaja. Nakon toga dodajta kiselo i sveže mleko, skuvanu bundevu iseckanu na kockice, ulje i med. Blago promešajte.
3. Pomešajte obe vrste i promešajte ih sa ne više od osam poteza.
4. Od papira za pečenje napravite 12 kvadratića veličine 14×14 mm. Naprskajte kalupe za mafine sa malo ulja i postavite kvadratiće od papira u svaki kalup. Raspodelite smesu za mafine u kalupe.
5. Pospite mafine odozgo sa malo mekinja, stavite i nekoliko kockica i semenki bundeve.
6. Pecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stopeni oko 20-25 minuta. Kada se ohlade mafini, možete ih zamrznuti — za neki drugi put.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: