Mafini sa jabukom i cimetom

by | mart 4, 2012

Za šest mafina potrebno je:

200 g brašna

250 g šećera

pola kašičice soli

Članak se nastavlja posle reklama

prašak za pecivo

mleveni cimet

200 ml ulja

Članak se nastavlja posle reklama

1 jaje

200 ml mleka

Članak se nastavlja posle reklama

2 jabuke

100 g maslaca

Priprema:

Jabuke ogulite i izrendajte. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte u jednoj posudi 150 g brašna, 150 g šećera, so, prašak za pecivo i kašičicu cimeta. Dodajte ulje, jaje i mleko, a potom i izrendane jabuke. Kašikom napunite šest korpica ili tepsiju za mafine, koju ste prethodno podmazali.

U drugu, manju posudu pomešajte ostatak šećera i brašna, istopljeni maslac i 2 kašike cimeta. Sjedinite sastojke i pospite preko nepečenih mafina.

Članak se nastavlja posle reklama

Pecite ih u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta. Proverite da li je smesa gotova tako što ćete čačkalicu zabosti u središte mafina. Ukoliko izađe čista, mafini su spremni. Ostavite ih da se ohladie i jedite uz kafu ili čaj. Uživajte!

Tagovi: