Mafini sa jabukom i cimetom
Za šest mafina potrebno je:
200 g brašna
250 g šećera
pola kašičice soli
prašak za pecivo
mleveni cimet
200 ml ulja
1 jaje
200 ml mleka
2 jabuke
100 g maslaca
Priprema:
Jabuke ogulite i izrendajte. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte u jednoj posudi 150 g brašna, 150 g šećera, so, prašak za pecivo i kašičicu cimeta. Dodajte ulje, jaje i mleko, a potom i izrendane jabuke. Kašikom napunite šest korpica ili tepsiju za mafine, koju ste prethodno podmazali.
U drugu, manju posudu pomešajte ostatak šećera i brašna, istopljeni maslac i 2 kašike cimeta. Sjedinite sastojke i pospite preko nepečenih mafina.
Pecite ih u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta. Proverite da li je smesa gotova tako što ćete čačkalicu zabosti u središte mafina. Ukoliko izađe čista, mafini su spremni. Ostavite ih da se ohladie i jedite uz kafu ili čaj. Uživajte!