Mafini sa sirom i parizerom
Sastojci:
- 125 g feta sira
- 2 jajeta
- 125 g mladog sira
- 1 kašika pavlake
- 1 kašika griza
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 1 dl mineralne vode
- 1 dl jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 100 g parizera
- 1 dl ulja, so
Priprema:
1. Feta sir izrendati na krupno rende, a mladi sir izmrviti.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Posebno umutiti žumanca, jogurt, ulje, pavlaku i mineralnu vodu. Dodati mešavinu kukuruznog i pšeničnog brašna, griz, prašak za pecivo i malo soli po ukusu pa dobro izmešati.
4. Potom dodati parizer, feta i mladi sir i promešati. Na kraju dodati smesu od belanaca i polako promešati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašno, a zatim sipati u njih pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama