Mafini sa višnjama

by | mart 21, 2013

Sastojci:

  • 200 g višanja bez koštica
  • 200 g brašna
  • 1 puding od čokolade
  • 1 kašika čokolade u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 125 g šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 4 jajeta
  • 1,5 dl ulja
  • 2 dl mleka
  • 2 dl slatke pavlake
  • 100 g čokolade

Priprema:

1. Brašno prosejati i sjediniti sa pudingom od čokolade, čokoladom u prahu i praškom za pecivo.
2. Posebno umutiti jaja, ulje, mleko, šećer i vanil-šećer. Zatim postepeno dodavati mešavinu sa brašnom muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Čokoladu izlomiti na kocke.
4. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom, a potom do tri četvrtine kalupa sipati pripremljenu smesu.
5. U sredinu svake smese staviti kocku čokolade i tri višnje.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
7. Pečene mafine izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohlade.
8. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag te pomoću poslastičarskog džaka dekorisati mafine.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: