Makroni sa čokoladom

by | decembar 9, 2012

  • 480 g šećera
  • 280 g mlevenih badema
  • 7 belanaca

Za fil:

  • 3 dl slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati mlevene bademe i polako promešati varjačom kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak sa ravnim otvorom bez nastavka. Istiskivati fil iz kese i oblikovati makarone, a zatim ih ostaviti da odstoje 15 min.
4. Makarone staviti u zagrejanu rernu na 170 ºC sa odškrinutim vratima i peći 15 min. Potom ih izvaditi i ostaviti da se ohlade.
5. Kada se ohlade, papir premazati vodom da se lakše odvoje.

Fil:
1. Čokoladu izlomiti i sjediniti sa slatkom pavlakom pa kuvati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Fil ostaviti da se ohladi pa ga umutiti mikserom.

Članak se nastavlja posle reklama

Finalni postupak:
1. Po dva ohlađena makarona spajati pripremljenim filom da bi se dobilo 40 kolačića.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: